Metz giver 2 koncerter i oktober

Metz giver 2 koncerter i oktober

DEN HÆSBLÆSENDE CANADISK POWER-TRIO VENDER TILBAGE MED NY PLADE


METZ har allerede jævnet flere danske spillesteder med jorden. I kølvandet på Toronto-trioens rasende selvbetitlede debutalbum fra 2012 gæstede de tre rødder inden for ét år både Ideal Bar, Roskilde Festival og Beta, mens den danske fanskare fortjent voksede støt.

Canadierne tordnede og tordner fortsat frem som Nirvana og Pixies på speed, men med stænk af både krautrock, garagerock og referencer til andre grumme Steve Albini-produktioner fra de tidlige 90’ere, navnlig The Jesus Lizard og Albinis eget 80’er-projekt, Big Black.

Efter to års tæt turneren satte METZ sidste år tid af til at indspille deres andet album, der bare hedder ‘METZ II’, og som netop er udkommet. Trioen spilder fortsat ikke tiden, og de ti numre holder sig atter inden for den halve times spilletid, men lidt udvikling er der dog blevet plads til.

Forsanger/guitarist Alex Edkins’ frontalangreb er intakt, mens bassist Chris Storach og især trommeslager Hayden Menzies buldrer løs bag ham, som var det dommedag nu. Men denne gang er stormen nuanceret lidt med brug af både barytonguitar, klaver, synthesizer og digitale samples, der skubber gruppen i en ny retning.

Hvorvidt METZ har planer om at inkorporere disse instrumenter i deres kommende shows, melder rygtet intet om, men sikkert er det, at der bliver smæk for skillingen, når et af Canadas mest hårdtarbejdende bands til efteråret ramler forbi Hovedstadens Loppen og Aarhus’ Atlas.