Mew markerer ikonisk album med særlig jubilæumskoncert i K.B. Hallen

Mew markerer ikonisk album med særlig jubilæumskoncert i K.B. Hallen

I 2020 er det 15 år siden, Mew udgav det prisbelønnede album, ’And The Glass Handed Kites’. Det markerer bandet med en jubilæums-tour, hvor de for første gang nogensinde fremfører det nærmest legendariske stykke musikhistorie i sin oprindelige og fulde version live. I Danmark kan Jonas Bjerre, Johan Wohlert og Silas Graae opleves den 16. maj i K.B. Hallen.

Med udgivelsen af ’And The Glass Handed Kites’ markerede Mew sig som en af de største aktører i dansk rockhistorie nogensinde. Albummet, der udkom i 2005, er Mews fjerde albumudgivelse og efterfølgeren til det kommercielle gennembrud, ’Frengers’, fra 2003.

’And The Glass Handed Kites’ er spækket med kæmpehits som ’Apocalypso’, ’The Zookeeper’s Boy’ og den enestående førstesingle, ørehængeren ’Special’, som for alvor satte Mew på det internationale musik-verdenskort. Ved udgivelsen kvitterede både fans og anmeldere med massive roser og beskrev blandt andet ’And The Glass Handed Kites’ som ”et lydbillede, der ikke er hørt større og mere detaljeret på nogen tidligere dansk rockudgivelse”. Den uomtvistelige succes blev markeret, da pladen høstede fire Danish Music Awards i 2006, herunder ’Årets Album’.

Men det er ikke kun de fænomenale mastodonter af hits, der kendetegner ’And The Glass Handed Kites’. Særligt for pladen er, at den både er skrevet og indspillet som en helhed, hvor hvert eneste af de i alt 14 numre smelter sammen og fremstår som en nærmest ubrydelig række af følelser, tanker og fortællinger, som er stærkere sammen end hver for sig.  

På trods af den massive succes har Mew aldrig tidligere fremført ’And The Glass Handed Kites’ i sin oprindelige og tiltænkte form. Med 15-års-jubilæumstouren, der byder på koncerter i både Norden og UK, er tiden endelig inde til at tage publikum med på den storladne musikalske rutsjebanetur, som gør netop dette album til noget ganske særligt. Og ikke alene kan publikum glæde sig til at opleve ”And The Glass Handed Kites”, men med sig bringer Mew også en række sjældne b-sider fra tiden omkring indspilningen af netop jubilæumsalbummet, samt en række publikumsfavoritter fra det efterhånden anseelige bagkatalog, hvor flere ikke tidligere er fremført live.

Mew har 10 studiealbums samt utallige single-udgivelser og b-sider bag sig. Seneste album er ’Visuals’ fra 2017.

Mews 15-års-jubilæumskoncert på ’And The Glass Handed Kites’ kan opleves i K.B. Hallen den 16. maj 2020. Billetter kan købes via Billetlugen.dk