Mogwai giver koncert i Store VEGA

Mogwai giver koncert i Store VEGA

Storladenhed og musikalsk spændvidde fra postrock-pionererne i Mogwai   
Det skotske, postrock-orkester Mogwai har siden 1991 spillet deres storladne musik, som på mesterlig vis skaber stemninger, der rammer hele følelsesregistret. Den 13. oktober bliver Store VEGA pakket ind i atmosfæriske rumklange og støjende guitarer.

Gennem årene er det blevet til otte studiealbums, et livealbum og en række opsamlinger og soundtracks. Diskografien er lang når det kommer til Mogwais melodiske, nærværende og bevægende postrock-udladninger. I over 21 år har det skotske kollektiv beriget fans med lydlandskaber af vibrerende skønhed og melankolsk voldsomhed. 

Mogwais smukke lydbilleder forenes med rørende filmbilleder 
Bandet udgav i 2016 soundtracket til Leonardo DiCaprios dokumentar Before The Flood i samarbejde med Trent Reznor, Atticus Ross og den argentinske komponist Gustavo Santaolalla.

Til Mark Cousins BBC-dokumentar Atomic: Living in Dread and Promise leverede Mogwai igen smukke, støjende toner. Soundtracket blev udgivet i april 2016 og nåede top 20 på den engelske hitliste. Mens de turnerede med Atomic, formåede bandet at skrive og indspille deres niende studiealbum, som udkommer i løbet af 2017.  

Mogwai har gennem hele deres karriere haft en skarp og distinkt vinkel på deres samtid, og de vælger altid projekter ud fra overvejelser, der stikker dybere endt blot at lave noget nyt. Hvad enten det er musik til en film om den franske fodboldspiller Zinedine Zidane eller atombomberne over Hiroshima og Nagazaki.

Det hele startede i 1991, da Stuart Braithwaite og Dominic Aitchison mødte hinanden til en koncert i Glasgow. Kvarteten blev dannet, hvorefter de begyndte at øve intensivt i Braithwaites dagligstue og endte med at blive en af de mest omtalte grupper fra den potente, britiske undergrund. 

Kvartetten har, lige siden de slog den rungede elektriske guitar an, formået at skabe deres helt egen karakteristiske lyd, der har en imponerende musikalsk spændvidde. Mogwai har konstant skubbet til deres lyd ved at benytte sig af nye teknologier og instrumentering og de varierer kontinuerligt deres setliste og afprøver nyt materiale på deres lange verdensturneer. 

Braithwaite fortæller:
"Looking at what's happened with some other bands it's hard to get people interested in what you're doing now once you've made a big deal about going back to something from ten or 20 years ago."