Mura Masa bringer sine smooth produktioner og dansable ørehængere til Store VEGA

Mura Masa bringer sine smooth produktioner og dansable ørehængere til Store VEGA

Det er ikke alle 21-årige, der kan bryste sig af samarbejder med artister som A$AP Rocky, Damon Albarn, Charli XCX, Nao, Christine and the Queens og Desiigner på deres debutalbum. Det kunne den britiske producer Mura Masa dog, da han i 2017 udgav sit selvbetitlede, første officielle album. Nu er der endelig nyt på vej fra den soniske troldmand, som torsdag den 12. marts gæster Store VEGA.

Album two is done, and I can confirm it’s banging.” Sådan lyder overskriften på et interview, den nu 23-årige producer Alex Crossan, aka Mura Masa, tidligere på året har givet til det britiske medie NME.

At sige, at første album gik godt, ville være en underdrivelse af dimensioner. Udover at briten allerede dengang havde charmeret sig ind på prominente samarbejdspartnere som for eksempel de mange album-features og helten James Blake, gav albummet ham hele to Grammy-nomineringer for ’Bedste Elektroniske Album’ og for ’Bedste Indspilning’. 
Derfor er forventningerne til efterfølgeren selvsagt høje, men at dømme ud fra de udspil, vi siden debuten er blevet beriget med, peger intet i retning af, at Mura Masa har mistet grebet. 

Med nye musikalske venskaber som Octavian, Slowthai og senest den fremadstormende sangerinde Clairo viser Mura Masa, at han stadig har fingeren solidt plantet på pulsen. Clairo-samarbejdet ”I Don’t Think I Can Do This Again”, som landede i august, er desuden første single fra det kommende album, som han til NME videre har fortalt forventes ude i løbet af næste år.

Albummet skulle eftersigende have en mere rocket lyd, hvilket ”I Don’t Think I Can Do This Anymore” også peger i retning af. På nummeret forener Mura Masa Clairo’s genkendelige indierockede guitarriffs med sine egne tunge, elektroniske beats og viser endnu engang, at han er en mester i at få det bedste frem i både sig selv og sin samarbejdspartner.

Mura Masa slog for alvor igennem med nummeret ”Love$ick (feat. A$AP ROCKY)”, som udkom i efteråret 2016 og var anden single fra det anmelderroste debutalbum. Nummeret er i skrivende stund blevet streamet mere end 200 millioner gange på Spotify alene og blev certificeret med guld både i Storbritannien og herhjemme i Danmark.

Det var dog allerede i 2014, at Mura Masa vandt sig hitmageren Diplos anerkendelse for mixtapet Soundtrack to Death, der blev efterfulgt af EP’en Someday Somewhere, hvor kunstneren fik sit første million-streamende hit med den Nao-featured ”Firefly”.

Mura Masa er også blevet annonceret som et af de første navne til Roskilde Festival, men hvis du ikke kan vente helt til sommeren med at feste igennem, så kan du altså fange en af Englands absolut mest interessante producere, når han til marts vækker sit nye materiale til live i Store VEGA.

Koncerten finder sted den 12. marts 2020 i Store VEGA.
Billetsalget starter fredag den 1. november kl. 11.00 via ticketmaster.dk