Nordirsk sanger besøger DR koncerthuset

Nordirsk sanger besøger DR koncerthuset

Det kan godt være, du ikke har hørt om Foy Vance før. Men det har Ed Sheeran, Elton John, Sheryl Crow og Plan B, bare for at nævne nogle få af de respekterede musikere, der melder sig som fans af den nordirske singer/songwriter.

Foy Vance er først og fremmest sangskriver. Det kan Ed Sheeran skrive under på. Sheeran var fan af Vance som dreng, og det siges han har været til intet mindre end 48 af den nordirske musikers koncerter. Da den rødhårede brite efterfølgende blev superstjerne fik han Vance til at skrive flere sange sammen med ham til det multimillionsælgende X album i 2014. Og Sheerans Make It Rain, der blev brugt til sæsonafslutning på serien Sons of Anarchy, er skrevet egenhændigt af Foy Vance.

Udover sit talent som sangskriver er Foy Vance heldigvis også benådet med et musikalsk talent og en vokal i verdensklasse. Det viste han allerede i 2000, hvor hans første EP Blueprints udkom.

Foy Vance har i alt udgivet ni EP'er og to studiealbums. Det nye album The Wild Swan udkommer på Ed Sheerans pladeselskab, Gingerbread Man, i maj i år.

Ind til videre har Vance, der til dagligt er bosat i Skotland, udgivet fire singler, der vil figurere på The Wild Swan. Upbeat Feelgood er en ode til americana-genren og perfekt til foråret. She Burns nikker genkendende til Sheeran såvel som Springsteen, og Ziggy Looked Me In The Eye og Noam Chomsky Is A Soft Revolution er begge en cadeau til Vances helte.

Den skaldede troubadour med det snurbare overskæg gæster DR Koncerthusets Studie 3 fredag den 25. november som en del af hans "The Wild Swan World Tour".