Nyt fra John Grant

Nyt fra John Grant

SARKASMENS OG BITTERSØDMENS MESTER VENDER TILBAGE TIL VEGA MED NYT ALBUM

John Grant har i utallige af sine sange markeret sig med ekstremt selvudleverende, bittersøde og ofte bidende sarkastiske tekster om det at være homoseksuel – et faktum, der blev sat i relief, da han i 2012 fra scenekanten erklærede sig HIV-positiv.

Den 49-årige sangskriver er aktuel med udspillet ‘Mr Dynamite’ fra sideprojektet Creep Shows, men han er også ved at lægge sidste hånd på sit nye soloalbum, der efter planen udkommer til august, og som ifølge ham selv er inspireret af både Yes, Alan Parsons og Italo-Disco.

Det bliver hans 4. soloværk siden den meget roste 2010-debut ‘Queen of Denmark’, hvorpå han blev bakket op af Midlake; bandet, der i sin tid tog ham med på tour, efter at han havde været helt nede at vende med både stofmisbrug og selvmordsforsøg.

Forud for indspilningerne til hans andet album flyttede Grant til Reykjavík, og det kunne høres på en mere elektronisk sound (skabt i samarbejde med GusGus); et udtryk som også gennemsyrede 2015-udspillet ‘Grey Tickles, Black Pressure’. Og det lader altså til, at også den kommende plade vil indeholde masser af vintage synth.

Efter udgivelsen drager John Grant på turné, og der er heldigvis en dansk dato med i planerne. Sangskriveren har hidtil været hyppig gæst i både København og Aarhus og på NorthSide og Roskilde Festival, men når han den 7. november vender tilbage til Store VEGA, er det faktisk næsten tre år siden, at han sidst stod på samme scene. Det bliver et stort comeback.