Nyt fra RHYE

Nyt fra RHYE

DEN DANSK-CANADISKE DUO RHYE HAR IKKE UDGIVET MUSIK SIDEN 2013. NU ER DE AKTUELLE MED TO NYE NUMRE OG INVITERER TIL KONCERT I STORE VEGA TIL FORÅRET.

 Rhye består af canadiske Michael Milosh og danske Robin Hannibal. Hannibal kender du også som produceren bag Quadron og en del af musikkollektivet Boom Clap Bachelors. I 2010 arbejdede Hannibal på materiale til Quadron, og fik nys om Michael Miloshs’ talenter. Milosh er født i Toronto i Canada, men boede på daværende tidspunkt i Berlin. Han spiller cello, producerer og synger, og har udgivet to album som solist under navnet Milosh. Den canadiske sanger fløj fra bopælen i Berlin til Danmark, hvor de to herrer endte i studiet sammen i en uge og fik kæmpe respekt for hinandens arbejde.
 
Både Hannibal og Milosh endte med at flytte til Los Angeles, hvor de påbegyndte det samarbejde, der i dag kendes som Rhye. Duoen startede som lidt af et mysterium, hvor man var i tvivl om hvem der stod bag den her spændende, romantiske soul-pop. Især Miloshs’ lyse, androgyne stemme satte spørgsmålstegn ved, om det var en mand eller en kvinde, der sang. Var det mon Sade eller Romy Madley Croft fra The xx?
 
Debutalbummet ”Woman” fra 2013 kastede lys over mystikken, da Rhye begyndte at turnere. I 2014 spillede duoen på NorthSide festivalen, hvor GAFFAs anmelder Sara Elisabeth Nedergaard gav fem stjerner og skrev, at: ”Rhye er musikalitet og smoothness i verdensklasse”. Efterfølgende spillede Rhye i DR Koncerthuset i både 2014 og 2015 - stadig kun med ét album i bagagen. 

Rhye's lyd og udtryk er mangefacetteret og kan være svært at placere. Om deres musik har Robin Hannibal udtalt, at: ”Musikken udspringer af den passion, vi har for soulmusik, men der er også en masse andre genrer og indflydelser. Der er alt fra nogle lidt traditionelle 60'er/70'er-singer/songwriter-numre til noget mere urban-inspireret, til 80'er-disco, til noget moderne elektronisk”.

I juni måned udgav Rhye singlerne ”Please” og ”Summer Days”, der har et mere jordnært udtryk med live klaver og percussion, og som ifølge Michael Milosh har en psykedelisk vibe, som også kommer til at figurere på den kommende plade. En plade, vi kan håbe på at høre live når Rhye giver koncert i Store VEGA den 27. marts.