Pixies indtager K.B. Hallen til oktober

Pixies indtager K.B. Hallen til oktober

Indie-legenderne gæster til efteråret København for første gang i seks år

Det banebrydende Boston-band varsler nyt album til september, og i den forbindelse tager kvartetten på en verdensturné, der bringer dem forbi K.B. Hallen tirsdag 1. oktober 2019.

Det er svært at overvurdere, hvor stor betydning Pixies har haft for moderne rockmusik. David Bowie, Bono, Thom Yorke, The Strokes og Pavement har alle nævnt Pixies som et yndlingsband, og Kurt Cobain sagde ofte, at bandets ”Loud Quiet Loud” filosofi havde en fundamental betydning for skabelsen af Nirvana.

Man sagde om The Velvet Underground, at de aldrig solgte mange plader, men at alle, der havde hørt dem spille, straks gik ud og dannede et band. Det samme passer om Pixies, der blev dannet i Boston i 1986, og siden da har inspireret tusindvis af musikere til at spille støjende rock.

Året efter dannelsen var bandet klar med deres første ep, ”Come On Pilgrim”. Ep’en og de fire følgende klassiske albumudgivelser kom alle ud på det uafhængige engelske pladeselskab 4AD, og måske derfor har bandets succes altid været markant større her i Europa end i hjemlandet.

Det er dog svært at fornægte, at sange som ”Gigantic”, ”Here Comes Your Man”, ”Debaser”, ”Monkey Gone To Heaven” og ikke mindst ”Where Is My Mind?”, der fik nyt liv, da den blev brugt i slutningen af filmen ”Fight Club”, alle har klassikerstatus i dag.

Pixies gik i opløsning i 1993, hvorefter frontmand Black Francis påbegyndte en solokarriere under navnet Frank Black, mens bassisten Kim Deal dannede The Breeders. De fire oprindelige medlemmer fandt dog sammen igen i 2004, og siden da har Pixies turneret med jævne mellemrum og udsendt en stribe ep’er samt pladerne ”Indie Cindy” og ”Head Carrier”.

Pixies består i dag af Black Francis, David Lovering, Joey Santiago samt den tidligere A Perfect Circle-bassist Paz Lenchantin, der har spillet med bandet siden 2013.

Sidst bandet spillede i København blev koncerten kaldt ”en tour de force i støj og hits” i GAFFA, så se frem til en forrygende koncert i K.B. Hallen med helt igennem fantastiske Pixies.

Pixies spiller i K.B. Hallen tirsdag 1. oktober, og billetter kan købes via Billetlugen.dk fra fredag 5. april kl. 11.00.

Kalender
Aktuelle koncerter