Rhye fejrer VEGAs jubilæum

Rhye fejrer VEGAs jubilæum

Gåsehudsgaranti til enestående kunstnerisk samarbejde med sensuelle ballader

I anledningen af vores 20 års jubilæum gæster Rhye Store VEGA med det islandske strygerensemble amiina og DR PigeKoret. Til koncerten i VEGA bliver Rhyes sensuelle ballader understreget af en til aftenen specieldesignet lyssætning og scenografi. 

Koncerten bliver kun tredje show på dansk jord til trods for overstrømmende gode anmeldelser af debutalbummet Woman (2013). 

Minimal stoflighed
Hver af Womans 10 sange skaber en dyb følelse af intimitet med et minimum af bevægelige dele - beats, baslinjer og Mike Miloshs stemme. Robin Hannibals produktioner fortætter rummet mellem lytter og musik, så sangene næsten bliver stoflige. Det er storladent, blidt og tilbagelænet R&B, som det er utroligt let at fortabe sig i. Lyt blot til singlerne ”The Fall”, ”3 Days” og "Open".

Albummet fik fem-stjernede anmeldelser af blandt andet Soundvenue, der skrev: 

”Samtlige sange er luksusproducerede smooth operators på en plade, som fører dig tilbage til 80’erne på et luksus-spaophold for sjælen.” 

amiina
Det islandske ensemble startede ud som en kvartet i slutningen af 90’erne og fik hurtigt masser erfaring som Sigur Rós’ faste strygersektion strengesektion i de næste ti år.
Siden da er der kommet flere musikere til, og ensemblet udforsker stadig grænserne for finesse og uskyldighed i deres arbejde. Det sker på så forskellige instrumenter som save, kalimbas, lirekasser og mere eller mindre alt, der kan komme lyd ud af. Se blot denne livevideo.

DR PigeKoret 
DR PigeKoret blev oprettet i 1938 og har lige siden været synonym med den danske sang og den rene nordiske korklang. Koret synger hvert år mere end 60 koncerter i Danmark og udlandet.