Samfundskritisk duo indtager Lille VEGA

Samfundskritisk duo indtager Lille VEGA

Så længe der har været elskende, har der været kærlighedssange. Og så længe der har været spiritualitet, har man sunget om det.


På den måde virker LUH’s debutalbum Spiritual Songs For Lovers To Sing bekendt, men helheden – som album, som band og som koncept – er total frisk. 

Albummet er bygget på stærke idéer om medmenneskelighed, kærlighed og håb, og det gør indtryk. Duoen beskriver selv genren som ‘future blues’. Debutsinglen “I&I” er blevet godt modtaget af bl.a. Pitchfork, som især roser duoens på en gang afslappede og distraherende musikunivers.

Fortabt under himlen
LUH står for “Lost Under Heaven” og består af tidligere WU LYF-frontmand Ellery Roberts og hans hollandske modstykke, Ebony Hoorn. Duoen tog sine første spæde musikalske skridt i Manchester i 2013, og det blev starten på stærkt og passioneret samarbejde.

Ellerys rå og utæmmede stemme komplimenterer Ebonys underspillede coolness. Storheden møder autotune. Sandheden møder tvivlen. LUH vil udforske alt det, man ikke kender svaret på endnu og afspejle den tid, vi lever i.

Musikken som samlingspunkt

De to kunstnere har fundet hinanden i musikken. Ebony er uddannet på det audiovisuelle institut på Amsterdams prestigiøse Rietveld Akademi, og Ellery har en lang karriere som turnerende musiker bag sig. 

Efter at have delt drømme og inspirationskilder over internettet i en periode rykkede Ellery sit musikerliv op ved rode og drog til den hollandske hovedstad.

Den reflekterede duo vil sætte fokus på mange former for bæredygtighed mellem mennesker: Økonomisk, kulturel og social. Musikken skal være platformen, som samler lytterne omkring et fælles håb om fred og medmenneskelighed.