Sampha får endelig sin debut i Danmark

Sampha får endelig sin debut i Danmark

Det elektroniske R&B-guldæg Sampha præsenterer debutalbum i Lille VEGA
 

Anmelderroste Sampha er på trapperne med sit længeventede debutalbum i eget navn efter seks år som stjerneproducer og sangskriver på blandt andre Drakes og Kanye Wests album. Nu lægger den britiske hitmager vejen forbi Lille VEGA onsdag den 16. november.

Med en fløjlsblød og intens soulklang er britiske Sampha blevet spået til at være Storbritanniens næste store R&B-stjerne. I 2010 udgav han sin første ep Sundanza, der fik producere i både USA og hjemlandet til at forelske sig i sangerens sprøde og delikate hæshed.

Siden da har multi-instrumentalisten samarbejdet med navne som SBTRKT, Solange Knowles og Kanye West. Det var dog samarbejdet med Drake, hvor han producerede og sang med på ”Too Much”, som var med til at cementere hans status som stjerneproducer.

Som sangskriver og performer har Sampha siden raffineret sin elektroniske R&B-lyd og fortsat de frugtbare musikalske samarbejder med blandt andre Kanye West på sangen ”Saint Pablo” fra albummet The Life of Pablo. Desuden har den britiske sangskriver medvirket på pladeaktuelle Frank Oceans visuelle genistreg Endless

Den underspillede R&B-tronarving

Den britiske musikscene er kendt for at udklække popstjerner af international kaliber, og Sampha er af bl.a. The Guardian blevet placeret i fornemt selskab med navne som James Blake, Elton John og Jamie Woon.

Især hans dynamiske og til tider futuristiske take på elektronisk soul er af musikkritikere blevet spået til at kunne placere ham blandt de største R&B-navne i branchen. Pitchfork har især rost de produktionerne for at være nuancerede samt elegante og kaldt sangerens tekstuniverser både relevante og hjemsøgende. Ifølge sangeren selv forsøger han at være modig og afkrogssøgende i sin sangskrivning.

Albummet Process er på trapperne og bliver udgivet via Young Turks (Jamie xx, FKA Twigs). Lyt til den nye single ”Blood On Me” her