Savages - Store VEGA, 7. marts

Savages - Store VEGA, 7. marts

DE POST-PUNKEDE VILDKVINDER VÆLTER VEGA MED NYT ALBUM

Savages har ikke set sig tilbage siden juni 2012, hvor de udsendte de to singler ‘Flying to Berlin’ og ‘Husbands’. De fire kvinder fra London fik lynhurtigt overvældende opmærksomhed for deres heftige tag på post-punken, og siden dengang er det gået hurtigt.

Gruppens debutalbum, ‘Silence Yourself’, endte som en af 2013’s mest roste udgivelser, der herhjemme fik 5 stjerner i både GAFFA, Soundvenue og Ekstra Bladet. Og samme sommer debuterede Savages på dansk grund med en koncert på Roskilde Festival.

Hér markerede frontkvinde Jehnny Beth sig hurtigt, som den perfekte vokale opdatering af PJ Harvey og Siouxsie Sioux, mens resten af bandet bag hende piskede en imponerende musikalsk storm op, der ville kunne gøre både Joy Division og The Cramps stolte.

London-kvinderne har siden optrådt i Store VEGA sidste år samt denne sommer på NorthSide-festivalen samtidig med, at de har taget tilløb til deres andet album. Førstesinglen ‘The Answer’ er netop sluppet sammen med skivens titel, ‘Adore Life’, og udgivelsesdato: 22. januar. Det toneangivende medie Pitchfork har allerede haft singlen med i deres løbende "Best New Music"-feature.

Savages har udtalt, at de på denne plade går ad nye musikalske veje, og der er oven i hatten dansk islæt, idet musikken er mixet af Anders Trentemøller, som har sørget for, at der er ekstra smæk og pondus over det nye sæt sange fra vildkvinderne.

Halvanden måned efter udgivelsen af ‘Adore Life’ vender kvartetten tilbage til København for atter at lægge Store VEGA ned, og denne gang bliver det altså stensikkert med masser af dugfrisk materiale på sætlisten.