Schweizisk sangerinde med jazzede folk-fornemmelser

Schweizisk sangerinde med jazzede folk-fornemmelser

Multitalentet Sophie Hunger tager sit repertoire af livlige popmelodier og folk-jazz med i Lille VEGA d. 7. november.

Sophie Hunger er en singer/songwriter bevæbnet med akustisk guitar og jazzede folk-fornemmelser. Hun er et multitalent, som både behersker guitar, klaver og harpe, og synger på engelsk, fransk, tysk og italiensk. I løbet af sin barndom boede hun i Zürich, Bonn og London. Hendes indgangsvinkel til musik er præget af forældrenes forkærlighed for jazz.

Live har Hunger ry for at være et indtagende bekendtskab med et nært forhold til sit band, som bakker hende op med blæsere, klaver og bas. I selskab med den 35-årige schweizer føler man sig hensat til tilrøgede natklubber eller trange parisiske cafeer, hvor sangeren brydes med emner som identitet og selvværd.

Hunger spiller en form for forfinet folkpop baseret i Europa, men på hendes seneste album Supermoon er hun draget til den amerikansk vestkyst for at samarbejde med produceren John Vanderslice (Spoon, Grandaddy). I San Francisco blev sangeren mødt af blomster, sporvogne og charmerende bogbutikker, der gav hende brændstof til nyt materiale. Den amerikanske inspiration har givet musikken en blødere og mere sfærisk tone. På Supermoon synger Hunger hovedsaligt på engelsk, men også tysk og fransk indfinder sig i hendes livlige popmelodier. Hun har endda fundet plads til en romantisk duet med det excentriske, franske fodboldikon Eric Cantona.

Hun begyndte sin karriere i indierock-bandet Fisher under navnet Emilie Welti, inden hun solodebuterede med albummet Monday’s Ghost i 2008, der gik direkte ind som nr. 1 på den schweizisk album chart. Siden har hun udgivet 1983 i 2010 og The Danger of Light i 2012.