Scott Fagan endelig på dansk jord

Scott Fagan endelig på dansk jord

Genopdaget psykedelisk folksanger spiller sin første koncert på dansk jord

I anledning af genudgivelsen af Scott Fagans legendariske debutalbum South Atlantic Blues fra 1968 drager den erfarne sangskriver for første gang på Europa-turné. Folksangeren får selskab af den skotske folk-gruppe Trembling Bells’ trommeslager, Alex Neilson, og guitarist, Michael Hastings. 

I 1960’erne blev Fagan en del af en bølge af stærke sangskriver, som kom til at definere de efterfølgende årtiers musikscene. Sangeren var bl.a. en af sangskriverne bag Irma Thomas’ hit “I’m Gonna Cry Til My Tears Run Dry” og var fast inventar på scenen i Café-A-Go-Go, hvor blandt andre Jimi Hendrix også jævnligt optrådte. 

Folk-melodier med caribiske rytmer
Amerikanske Fagan kommer fra en musikalsk familie og har tilbragt en stor del af sin barndom på den caribiske ø, Sankt Thomas; en tid, som ifølge sangeren har lagt fundamentet for hans kunstneriske virke. De psykedeliske folk-melodier er inspireret af både R&B, jazz samt caribisk musik og kultur.

“The air, the scenery, the people, the colours; people were artistic and artsy and our lives were full of music and dancing, painting and sculpture. It was magic,” siger sangeren i et interview med The Guardian.