Seasick Steve giver koncert i Store VEGA

Seasick Steve giver koncert i Store VEGA

DEN LANGSKÆGGEDE BLUES-REDNECK VENDER TILBAGE TIL STORE VEGA

Kultmusikeren “Seasick” Steve Wold kendes bedst for sine hjemmelavede instrumenter og forstærkere, sin skramlede blues og ikke mindst sit lange skæg og tørre jokes. Og tror man ham, så bliver han snart 80, og han turnerer stadig trofast.

Seasick-festen startede for alvor nytårsaften i 2006, da han spillede på Jools Hollands “Hootenanny”-show. Halvandet år senere gæstede han Roskilde Festival – og tog publikum med storm. Siden fulgte en pladekontrakt hos Warner Music, inden Jack White fik øjnene op for Seasick Steve og udsendte flere af hans albums via sit Third Man Records-pladeselskab.

Så man må sige, at den ydmyge bluesmusiker fra Californien har været på noget af en rejse det seneste årti, og til trods for sin fremskredne alder, har han ikke skruet ned for hverken ambitionerne eller produktiviteten. Således var hans seneste udgivelse, ‘Keepin' the Horse Between Me and the Ground’, et dobbeltalbum.

Seasick Steve har gæstet Danmark flere gange. Hans 2013-koncert i Store VEGA belønnede GAFFA med hele seks stjerner, og i 2015 var han på en mindre Danmarksturné, der talte optrædener på både NorthSide og på Amager, i Odense og Aalborg. Hans seneste danske show var i 2016, hvor et stort set udsolgt Store VEGA tog imod.

I år skulle han have spillet på Komos Festival, der desværre måtte aflyses, men nu får fansene endelig et plaster på såret: Den 7. oktober vender han nemlig tilbage til sin københavnske hjemmebane, VEGA, med både skæg og slidt John Deere-kasket garanteret intakt. Og der er endnu en formidabel nyhed i og med, at Steve udgiver nyt album til eftåret. På albummet ‘Can U Cook?’, som er sat til udgivelse den 28. september, finder man igen Seasick Steve i det sædvanlige mix af genrer som boogie, blues, rock, americana og folk - alt dette er kogt sammen i et musikstudie indrettet i et nedlagt ishus på kajen i Key West, Florida. At dette 9. album derfor sprudler af solskin og go' energi er ingen overraskelse på. 'Can U Cook?' kan allerede forudbestilles i adskillige formater via seasicksteve.com

Så, med nyt materiale i sadeltaksen, så burde der være lagt op til en fornøjelig aften, når han i oktober igen bringer den autentiske blues til København.