Storsvingende algerisk musikkollektiv

Storsvingende algerisk musikkollektiv

Storsvingende algerisk musikkollektiv gæster Lille VEGA med world music-sange om sammenhold og fred.

Vi får fornemt besøg af algeriske Imarhan, som medbringer både skarpe guitarriffs, afrikanske rytmer og popmelodier. Familiebandets musik fortæller historien om musikkens evne til at skabe håb, fred og fest.

Gruppen består af Iyad Moussa Ben Abderahmane aka Sadam, Tahar Ag Kaddor, Kada Ag Chanani, Hicham Ag Boubas, Hachim Ag Abdelkader og Habibalah Ag Azouz. 

De er alle født i Tamanrasset i det sydlige Algeriet. En by hvor Tuareg-befolkningsgruppen fra det nordlige Mali endte deres eksil i 90’erne efter flere årtiers kampe.

En stemme fra en ny generation 
Selve navnet Imarhan er netop en markering af det stærke fællesskab, bandet er blevet formet af. Det betyder nemlig “Dem, jeg holder af”.

Musikken er en slags kærlighedsbud, som skal gives videre gennem generationer med et håb om sammenhold og fred. Selv kalder bandet deres musik “en stemme fra en ny generation”, som vil samle den traditionelle Tuareg-stil, panafrikanske rytmer og moderne popmelodier.

Bandet har eksisteret siden 2008 og har vist en evne til at kanalisere de skjulte stemmer på kontinentet til et bredere publikum.

Det stærke musikkollektiv lader sig ikke begrænse af genredefinitioner og er et forfriskende pust på world-scenen.