Suede - DR Koncerthuset, 1. februar

Suede - DR Koncerthuset, 1. februar

BRITPOP-LEGENDERNE GIVER SPECIALKONCERT I KØBENHAVN

Suede vender tilbage til København, og dét for at give en helt unik koncert. London-bandet optræder nemlig i DR Koncerthuset i forbindelse med udgivelsen af deres kommende kombinerede album og film, ‘Night Thoughts’, der udkommer d. 22. januar.

Kvintetten vil her spille hele den nye plade live, mens den tilhørende film kører på bagtæppet, inden de i koncertens anden halvdel vil spille et traditionelt sæt med plads til alle de store hits.

Suede markerede sig tidligt i britpop-bølgen med deres selvbetitlede debutalbum (1993) og 1994’s ‘Dog Man Star’, inden ‘Coming Up’ i 1996 cementerede deres position som et af Storbritanniens største og væsentligste bands – frem til de gik hver til sit i 2003.

I 2010 fandt de dog sammen igen og turnerede verden tynd de efterfølgende år, inden comeback-albummet, ‘Bloodsports’, endelig udkom i 2013. Og til januar er der altså endelig atter nyt fra de fem englændere i form af konceptværket ‘Night Thoughts’.

På pladen medvirker et stort strygerorkester, og den er produceret af Ed Buller, der stod bag Suedes store 90’er-plader og 2010-comebacket. Selve filmen er skabt af den roste fotograf og instruktør, Roger Sargent, der har lavet den roste The Libertines-dokumentar, ‘There Are No Innocent Bystanders’.

Der tages hul på et nyt kapitel i Suedes historie, og det bliver en helt unik mulighed for at opleve ‘Night Thoughts’ live i sin helhed plus alle klassikerne. Alt sammen når britpop-legenderne giver koncert i DR Koncerthuset, hvor også filmen ‘Night Thoughts’ altså får sin danske premiere.