Sufjan Stevens gæster København den 14. september

Sufjan Stevens gæster København den 14. september

SINGER/SONGWRITEREN GÆSTER KØBENHAVN MED ULTRA-ROST INTIMALBUM

Sufjan Stevens’ karriere er præget af ambitionen om at skabe perfekt komponerede og orkestrerede albums. Han påbegyndte i sin tid karrieren som guitarist i gruppen Marzuki, men gik hurtigt solo og debuterede i 2000 som 24-årig med ‘A Sun Came’. Og så kom gennembruddet med to konceptuelle værker.

Både ‘Michigan’ fra 2003 og ‘Illinois’ fra 2005 tog lyrisk afsæt i de to staters historie, men tegnede samtidig billedet af Stevens som en unik komponist og arrangør. Han udtalte ambitiøst, at han ville skabe et konceptalbum for hver af USA’s 50 stater, men trak dog i land igen og kaldte det for et promotionstunt. I stedet holdt han fem års pladepause.

Efter et julealbum i 2006 gjorde Stevens endelig comeback i 2010 med ‘The Age of Adz’, der var hans mest elektronisk orienterede udspil til dato. Og året efter gav han en koncert i Store VEGA, der fik fantastiske anmeldelser; 6 stjerner fra både GAFFA og Soundvenue, der udnævnte amerikaneren som “musikalsk fremtidsguru”.

Nu er der gået atter fem år, og Sufjan Stevens er aktuel med ‘Carrie & Lowell’, der er inspireret af hans mors død i 2012. Det akustiske album står i kontrast til elektroniske ‘...Adz’, og minder i sin stil mere om Paul Simon eller Elliott Smith. Anmeldelserne har igen været overvældende, og bl.a. The Telegraph, The Guardian og Consequence of Sound har allerede uddelt topkarakterer.

Senere på året drager “Michigan-magikeren”, som GAFFA kalder ham, ud på en turné, der også bringer ham forbi København. Her vil han optræde for et siddende publikum i Falconer Salen på Frederiksberg, og i tråd med den nye plade bliver det formentlig i et mere nedstrippet og intimt setup end det hæsblæsende totalshow i VEGA. Med andre ord endnu en side af Sufjan.

Til koncerten vil der være nummererede siddepladser, og billetsalget er begrænset til 4 stk per person.

Support er franske Mina Tindle.