Tame Impala - Falconer Salen, 3. februar

Tame Impala - Falconer Salen, 3. februar

AUSTRALIERNE INDHYLLER FALCONER SALEN I PSYKEDELISK POP-ROCK

Tame Impala er på rekordtid blevet bannerførere for den neo-psykedeliske pop-rock. Gruppen trådte for alvor ind på scenen for en håndfuld år siden – i regnbuefarvet spotlys – og som et slags skævt australsk modspil til amerikanske MGMT’s omgang med 60’ernes syrede pop.

Frontmand Kevin Parker og hans slæng måtte dog lige igennem en formativ fase med debuten ‘Innerspeaker’ (2010), inden gennembruddet fulgte i 2012. Hér udkom nemlig kvintettens toer, ‘Lonerism’, der fik imponerende anmeldelser og gav stærk medvind på verdensplan.

Tame Impala blev blandt andet kaldt de nye Flaming Lips, og året efter gæstede gruppen Store VEGA og gav en koncert, som GAFFA kaldte “perfekt, sjov og livsbekræftende”. Det er dog allerede to år siden, og bandet er nu aktuelt med tredje skive ‘Currents’, der atter udkom til universel ros.

Soundvenue fandt de helt store ord frem i en 6-stjernet anmeldelse og konkluderede, at det kunne blive pladen, der “katapulterer Kevin Parker ud af de forbipasserende hipster-psych-strømninger og op i en ny liga som en af det 21. århundredes finere popsangskrivere”.

En bedømmelse der vil noget, og australierne tordner da også fremad, så derfor er publikumskapaciteten opgraderet til det dobbelte, når Tame Impala til februar vender tilbage til København. Koncerten afvikles nemlig i Falconer Salen og bliver bandets første danske i 2½ år.