Teen-idolet giver sin første danske koncert

Teen-idolet giver sin første danske koncert

Britiske The Telegraph har kaldt Shawn Mendes “den nye Justin Bieber”, og den 17-årige canadier er da også stormet frem på hitlisterne med debutalbummet ‘Handwritten’ fra april 2015. Herhjemme gik albummet direkte ind på en andenplads, og i foråret gør den unge sangskriver dansk debut i Falconer Salen.

Mendes’ karriere startede for blot to år siden, da han begyndte at poste videoer på YouTube, hvor han fortolkede kendte sange. Han blev opdaget i januar sidste år af en talentspejder fra Universal Music, og i juni udkom hans debutsingle ‘Life of the Party’, som blev fulgt op af en debut EP.

Siden dengang er Shawn Mendes’ succes eksploderet, bl.a. efter at han var med som supportnavn for Taylor Swift på hendes amerikanske turné. Albummet ‘Handwritten’ blev udsendt i april, og den efterfølgende maj-single ‘Stitches’ blev et megahit med over 190 millioner visninger på YouTube og næsten dobbelt så mange streams på Spotify. Herhjemme har ’Stitches’ også fået en del opmærksomhed, da den i september var P3’s Uundgåelige.

Det sidste nye fra det canadiske talent er duetten ‘I Know What You Did Last Summer’ med Camila Cabello fra Fifth Harmony. Sangen var inkluderet på novembers genudgivelse af ‘Handwritten’ – ‘Handwritten Revisited’ – der også tæller 3 nye sange og 5 livenumre.

Fans af Justin Bieber og Ed Sheeran må ikke gå glip af Shawn Mendes, der selv nævner de lidt ældre kollegaer Justin Timberlake, John Mayer og Bruno Mars som sine inspirationskilder. Og det er altså i april, at man har chancen for at opleve den canadiske himmelstormer i Danmark for allerførste gang.