The Dø gæster Store VEGA

The Dø gæster Store VEGA

DEN HIMMELSTORMENDE FRANSK-FINSKE DUO FORFØRER I STORE VEGA
The Dø gjorde sig for første gang bemærket i 2008 med debuten ‘A Mouthful’. Og det var da også lidt af en mundfuld skæv pop, den franske-finske sangerinde, Olivia Merilahti, og den franske multimusiker, Dan Levy, leverede; som en slags blanding af CocoRosie og The Cardigans.

Med base i Paris blev duoen hurtigt et kultfænomen, der spillede på byens udsolgte klubber, og samme sommer stod den på festivaler i hele Europa, inklusive Roskilde. Efter intens turneren overgav USA sig også og ‘A Mouthful’ blev udsendt i staterne i 2010.

Da det opfølgende album ‘Both Ways Open Jaws’ endelig udkom i 2011, havde The Dø for alvor cementeret sig på verdensplan med deres “freak-pop”, og herhjemme kaldte det danske magasin Undertoner samme december sågar pladen for en af årets mest oversete.

Året efter spillede duoen både i København og Aarhus, men da de i marts lagde vejen forbi Loppen, var det deres første danske koncert i næsten tre år, og det var med ‘Shake Shook Shaken’, deres tredje skive, i bagagen. Billetterne blev revet væk...

På ‘Shake...’, der udkom i efteråret, gjorde Merilahti og Levy op med deres oprindelige akustiske udtryk og skrev i stedet sangene under dogmet, “ingen brug af traditionelle instrumenter”, hvilket gav et langt mere elektronisk og electro-poppet udtryk, som bl.a. GAFFA belønnede med 5 stjerner.

Gik man glip af på Christiania-koncerten, så er der allerede en ny chance i efteråret, hvor kapaciteten tilmed er opgraderet til Store VEGA, så der bliver masser af ekstra plads til, at duoens himmelstormende pop kan folde sig ud.