The Drums spiller op til dans i Pumpehuset

The Drums spiller op til dans i Pumpehuset

PUMPEHUSET BYDER PÅ SENSOMMERFEST MED THE DRUMS

Det Brooklyn-baserede band The Drums lyder af sol og sommer, når de spiller deres 60’er-inspirerede, surferpoppede postpunk. Nu kan kvintetten opleves i den danske sensommer, når de gæster Pumpehuset til september.

The Drums blev hypet af anerkendte medier som NME, da de udgav deres debut-EP ”Summertime!” tilbage i 2009, der blandt andet indeholder hitsinglen ”Let’s Go Surfing”. The Drums udspringer fra et mangeårigt venskab, fra da Jonathan Pierce og Jacob Graham mødte hinanden på en kristen lejrtur som børn. De to venner skabte elektropopgruppen Goat Explosion, senere omdøbt Elkland, og nåede også at udgive et album i 2005. I 2008 begyndte ideen om The Drums dog at tage form. Og da de to barndomsvenner flyttede til Brooklyn og mødte trommeslageren Connor Hanwick og guitaristen Adam Kessler (der også var med i Elkland), blev The Drums en realitet. Albums som ”The Drums” fra 2010, ”Portamento” fra 2011 og senest ”Encyclopedia” fra 2014 er alle indiepopperler smedet sammen af inspiration fra bands som The Shangri-Las og The Beach Boys i klædelig forening med britiske kultbands som Joy Division og The Smiths.

Sidste gang, The Drums gav koncert i Danmark, var i 2012. Dengang fortalte forsangeren Jonathan Pierce, at han blev smidt ud fra sin egen efterfest den foregående gang, de spillede i Danmark, nærmere bestemt i Lille Vega to år forinden. En koncert, Pierce i øvrigt kickstartede med ordene: ”Dans og ha' det sjovt – I kan umuligt se lige så åndssvage ud som os”. Så kridt danseskoene og smid sommerkjolen på, når The Drums inviterer til sensommerfest i  Pumpehuset søndag den 24. september.