The Head And The Heart til Lille VEGA

The Head And The Heart til Lille VEGA

The Head and the Heart skaber folkmagi med deres nye Nashville-inspirerede udspil i Lille VEGA

Historien om The Head and the Heart begyndte til en open mike-aften i Seattle og skulle senere vise sig at blive en international succes. Det populære folk/rock-band har turneret landevejene tynde og toppet Billboard-listen. Nu præsenterer bandet deres tredje album i Lille VEGA mandag den 16. januar 2017. 

The Head and the Hearts nærværende og groovende folk/rock-lyd opstod i 2009 ved en tilfældig open mike-aften, og det anerkendte Seattle-baserede label Sub Pop signede dem kort tid senere. Med den selvbetitlede debut førte The Head and the Heart folkmusikken tilbage i det internationale rampelys med en plade, som skulle vise sig at blive en af Sub Pops bedstsælgende debutudgivelser nogensinde. Hits som “Down In The Valley” og “Lost In My Mind” placerede albummet lunt på Billboard-listen. “All We Ever Knew” fra det nye album skal prøve at leve op til bandets imponerende bedrifter.

Årene efter fulgte der stor international anerkendelse og koncerter på de største spillesteder og festivaler i både USA og Europa. Erfaringerne fra de mange ture på landevejene gav stof til opfølgeren Let’s Be Still, der ligeledes indfangede, hvad amerikanske anmeldere har kaldt en lokal Seattle-lyd med et internationalt islæt.

Bungalow-sangskrivning med Nashville-lyd
Efter mange års turnétilværelse rykkede bandet pælene op og vendte kompasset mod nye byer og friske eventyr. Pianist Kenny Hensley trænede kungfu i Kina, bassist Chris Zasche rejste rundt i en autocamper i Canada, og Jonathan Russell fandt inspiration i arbejdet med musik og velgørenhed på Haiti. 

Sidste sommer genfandt de bandkemien i Stinson Beach i Californien, hvor de eksperimenterede med nye lokationer for deres sangskrivning og lag i deres produktioner.

Det nye album Signs of Light er indspillet og produceret i Nashville af Jay Jorce (Eric Church, Cage The Elephant) og viser en ny upbeat og sing-a-long-præget energi i deres sangskrivning. Der er skruet op for guitaren, teksterne er bekymringsfri og universelle, og bandet har fundet ind til en Nashville-inspireret lyd i deres udtryk.

“It almost felt like we were a new band, trying things we hadn’t tried. We stayed at a bungalow on the beach. We’d wake up, have coffee and go boogie boarding. We were ready and excited to be back together,” fortæller bandet.