The Staves giver koncert i Lille VEGA

The Staves giver koncert i Lille VEGA

THE STAVES

JUSTIN VERNON-PRODUCERET SØSKENDETRIO SPILLER MAGISK FOLK-POP

De fleste kender den svenske søskendeduo, First Aid Kit. Men knap så mange er bekendt med engelske The Staves, der består af de tre søstre, Camilla, Emily og Jessica Staveley-Taylor, som efter en række singler og EP’er albumdebuterede i 2012 med ‘Dead & Born & Grown’.

Pladen vakte ikke den store opsigt herhjemme, men i hjemlandet var der store roser til trioen. Blandt andre uddelte avisen The Independent topkarakter og skrev, at de afdæmpede folk-sange var “magical stuff”, mens Uncut kaldte vokalerne for “exquisite harmonies”.

Siden har The Staves i Danmark opvarmet for både Angus & Julia Stone og Bon Iver, hvis hovedperson, Justin Vernon, var så begejstret over de tre unge talenter, at han inviterede dem hjem i sit studie. Først blot for at jamme lidt sammen, men hele 10 sange tog hurtigt form.

Efter fem sessioner i Vernons snebedækkede og isolerede Wisconsin-studie kunne søstrene lægge sidste hånd på deres andet udspil, som har fået titlen ‘If I Was’. Albummet udkommer herhjemme den 23. marts og er af Contactmusic.com allerede blevet beskrevet som “a giant leap forward”.

I foråret følger The Staves så op på udgivelsen med en Europa-turné, der inkluderer et stop i Lille VEGA. Og her kan man altså opleve Staveley-Taylor-søstrenes første headliner-koncert på dansk grund – med masser af fortryllende folk-pop, blot båret guitar, ukulele og vokalharmonier.

Kalender
Aktuelle koncerter