The xx giver koncert i Forum

The xx giver koncert i Forum

London-trioen The xx gæster Forum til februar

Det er fire år siden, den populære indiegruppe The xx udgav deres anden plade ”Coexist”. Albummet indeholdt monsterhittet ”Angels”, der for alvor satte den London-baserede trio på verdenskortet. Efterfølgende har The xx markeret sig som et stærkt live-act over hele kloden.
 
The xx debuterede tilbage i 2009 med albummet ”xx”, der blandt andet gav dem en flot tredjeplads på Pitchforks liste over bedste albums i 2009. Også Pitchforks læsere meldte sig på banen som The xx fans og kvitterede med en 15. plads på listen over bedste udgivelser i årene 1996 – 2012.

Allerede i december teasede The xx dog til et kommende album, da de på deres Facebookside lagde et billede op med titlen ”winter studio hibernation” (”vinterhi i studiet”). Og i sidste måned uploadede Romy, Oliver og Jamie en playliste med titlen ”The xx: in the studio” på Spotify med numre, der inspirerer dem. Listen indeholder pt 44 sange med så forskellige kunstnere som blandt andre Solange, Suicide, Radiohead og Queens of The Stone Age.
 
Den 8. november tilføjede The xx endnu et nummer til playlisten på Spotify, men uden afsender. Det mystiske klip på 55 sekunder er flankeret af et ”-” under både ”titel” og ”kunstner”, og intet andet end en hvid firkant som albumcover. Der har i alt været tre af disse mystiske klip med atmosfæriske toner. På et af klippene figurerer en mandlig stemme dog også, der lyder som The xx’s Oliver Sim. De tre lydbidder er allerede slettet igen og har de sidste par uger tirret de mange fans, der venter i spænding på nyt fra bandet. 
 
Den 10. november kom der dog en smule forløsning i form af The xx’s kommende albums førstesingle. ”On Hold” ligger nemlig nu på Spotify: En lækker skæring med firserbeats, både Oliver og Romys smukke vokaler og Jamie xx’s letgenkendelige produktion smurt ud over sig. P3 har taget singlen til sig, og den er i denne uge P3's Uundgåelige. Albummet "I See You" er sat til release den 13. januar.
 
Udover to anmelderroste plader i bagagen med en tredje på vej, er The xx også kendt for deres spektakulære sceneshows. Sidste gang trioen gæstede Danmark, gav musikmagasinet GAFFA seks ud af seks stjerner for koncerten i Falconer Salen, og konstaterede, at: ”The xx er vokset med opgaven og har modnet deres live-opræden i smuk symbiose med lyssætning og velgennemtænkt opbygning af et sæt, der bød på enestående musikalsk intimitet blandet med overraskende nyfortolkninger af bandets ellers så stilfærdige sound”. Man kan altså godt lægge sig i selen til en fantastisk aften, når The xx gæster Forum i København med deres fængende indiepop fredag den 10. februar 2017 – forhåbentligt med sange fra det nye album på sætlisten.

Kalender
Aktuelle koncerter