Thurston Moore Band til Århus og København

Thurston Moore Band til Århus og København

Thurston Moore headliner i årets AUDIO:VISUALS-koncertserie i forbindelse med CPH:DOX den 8. november, hvorefter han giver koncert i Store VEGA. Dagen før giver bandet koncert på Train i Århus.

Koncerterne vi være de første koncert på dansk jord med Sonic Youth-frontmanden og band siden 2012 og den første efter han for nylig blev udnævnt adjungeret professor på Rytmisk Musikkonservatorium i København. Med sig har Thurston Moore sange fra et stort bagkatalog og ikke mindst fra sit seneste album ’The Best Day’ fra 2014, der høstede store roser verden over. Fem stjerner blev det blandt andet til i GAFFA, der skrev at Thurston Moore her er ”…i en klasse for sig”. Og Thurston lyder da også revitaliseret ovenpå Sonic Youths brud og med sit nye heftigt band bestående af Sonic Youth-trommeslager Steve Shelley, My Bloody Valentines Debbie Googe på bas og andenguitarist James Sedward.

Thurston Moore er en del af CPH:DOX’s koncertrække AUDIO:VISUALS, hvor livemusikken kombineres med en særlig visuel eller filmisk overbygning. I tilfældet med Thurston Moore har han takket ja til vores forslag om at kuratere et eksklusivt kortfilmsprogram inspireret af hans aktivistiske opråbs-sang ’Detonation’ fra det seneste album. For tiden er Moore derfor i gang med at sammensætte et særligt program for CPH:DOX-publikummet, som vil adresse sangens emner: heriblandt film om det London-baserede aktivistgruppe The Angry Brigade og den nulevende amerikanske politiske fange, whistlebloweren Chealsea Manning.

Praktisk info:

The Thurston Moore Band (live)
Lørdag 7. november, Train (Århus)
Døre kl. 20:00. Koncert ca. kl. 21:00

The Thurston Moore Band (live) + ’Detonation’ (et Thurston Moore-kurateret filmprogram)!
Søndag 8. november, Store VEGA
Døre kl. 19:00. Filmprogram kl. 20:00. Koncert ca. kl. 21:00

Om Thurston Moore:
Thurston Moore flyttede til New York City i 1976 for at spille punk. I 1980 dannede han støjrock-bandet Sonic Youth, og med dem nået at udgive 15 album inden opløsningen i 2011. I sin tid som musiker har Moore også arbejdet med kunstnere Yoko Ono, Merce Cunningham, Cecil Taylor, Rhys Chatham, Lydia Lunch, John Zorn, Takehisa Kosugi og Glenn Branca. Han har komponeret musik til film af Olivier Assayas, Gus Van Sant og Allison Anders og optrådt i forskellige musikalske ensembler.Hans seneste Album ’The Best Day’ blev udgivet af Matador Records oktober 2014.