Unknown Mortal Orchestra i Store VEGA

Unknown Mortal Orchestra i Store VEGA

NEWZEALÆNDERE INDHYLLER STORE VEGA I PSYKEDELISKE TONER

I lørdags fik Unknown Mortal Orchestra garanteret en god portion nye danske fans. Hér gav newzealænderne nemlig koncert på årets HAVEN Festival, og den 6. november vender de tilbage til København, nærmere betegnet Store VEGA for at give en indendørsoptræden i lidt mere intime rammer.

I dag er det godt fem år siden, at Unknown Mortal Orchestra for første gang tog et dansk publikum med storm. Dengang havde bandet lige udgivet deres andet album, ‘II’, som lagde sig i forlængelse af den australske bølge af neo-psykedeliske bands som fx Tame Impala, Pond osv.

Sammenlignet med kollegerne udmærkede Unknown Mortal Orchestra sig dog som et mere eksperimenterende og genrebrydende navn – anført af sangskriver, frontmand og multiinstrumentalist, Ruban Nielson. Og siden dengang er deres status vokset støt.

Herhjemme er rejsen gået fra Lille VEGA over NorthSide og HAVEN, og til november gælder det altså Store VEGA. Koncerten er en del den omfattende turné bag kvartettens fjerde album, ‘Sex & Food’. Det udkom i april til rosende anmeldelser, der især fremhævede Nielsons eklektiske og innovative guitarspil, som man også kan opleve ham brillere med live.

Når Unknown Mortal Orchestra indtager VEGA, er det desuden med solisten Yuno som support. Amerikaneren er højaktuel med debutalbummet “Moodie” fra juni. Ligesom hovednavnet fokuserer han stærkt på at nedbryde musikalske genregrænser og skabe sit helt eget unikke udtryk.

Med andre ord bliver der denne novemberaften rig mulighed for at få sin eventyrlyst stillet.