Unknown Mortal Orchestra vender tilbage til Danmark

Unknown Mortal Orchestra vender tilbage til Danmark

Den hypede amerikansk/new zeelandske retro-soul og psych-trio, Unknown Mortal Orchestra, vender tilbage til Danmark med nyt album i bagagen. Lørdag den 12. september indtager de Lille VEGA.

Siden Portland-baserede Unknown Mortal Orchestra i 2010 udgav deres første single, har trioen udviklet sig til og etableret sig som et af de mest ”fremsynede”, tilbageskuende alternative rock-acts. Mens de fleste nuværende artister, som bevæger sig inden for den moderne psykedeliske rock, sværger troskab til genrens rødder og dyder, holder Unknown Mortal Orchestra sig konstant interessante, vitale og vedkommende ved deres evige og absolutte trang til at udforske.

Fra om ensomhed til fokus på relationer
Sidste år gemte frontmand, guitarist og sanger Ruban Nielson sig i sit hjemme-studie i en kælder i Portland for at finde ud af, hvor han havde bevæget sig hen kunstnerisk og personligt siden sidste udgivelse. Han fandt ud af, at den bedste måde for ham at komme videre på var ved at se tilbage. På bandets seneste plade, II, adresserede Nielson det svære i at være alene. På det kommende album, Multi-Love, hvorfra vi allerede nu har hørt titelnummeret, er temaet komplikationerne ved at være sammen.

Nielson skrev den mere surrealistiske II i en periode, hvor han var isoleret og på farten, en tur gennem desillusion og mørke. Den mere up-beat lyd, på Multi-Love, karakteriserer et nyt fokus på refleksioner over forhold.

En liveoplevelse af en anden verden

Lige så meget som Unknown Mortal Orchestra er en stiløvelse ud i retro-lyd og psykedeliske krumspring, ligeså opløftende og befriende er det, at trioen rent musikalsk er så ekstremt godt sammenspillet, at intet finurligt, eller klichéfyldt mellemspil, omkvæd eller budskab bliver leveret uden, man føler, at man først nu forstår den lyd og musik, som har flydt ud af vores højtalere de seneste 40 år.

Også live er Unknown Mortal Orchestra et særsyn, hvor bandet, til trods for den blot tre mand høje besætning, lyder som et kæmpe orkester med en lyd, så fyldig og facetfyldt, at man hverken tror egne ører eller øjne.

Uknown Mortal Orchestra spiller i Lille VEGA d. 12. september.