VEGAs New Crush - 20. oktober 2015

VEGAs New Crush - 20. oktober 2015

Oplev de nye, internationale stjerner in spe

Den 20. oktober præsenterer VEGA og Beatbox Entertainment koncertaftenen VEGAs New Crush som en international pendant til VEGAs Udvalgte. De udvalgte navne, der er på programmet til VEGAs New Crush, repræsenterer noget af det mest spændende, internationale musik, som bobler frem lige nu.

VEGA har de sidste fem år hyldet nye, opkommende navne på den danske musikscene med konceptet VEGAs Udvalgte. Dette efterår har vores bookere sammen med Beatbox Entertainment gjort konceptet internationalt og vendt blikket ud ad for at sammensætte et program af seks nye bands til VEGAs New Crush. Det er bands, som vi mener kommer til at præge radioen, blogs, festivalplakater herhjemme og internationalt samt sandsynligvis også programmet i VEGA i årene fremover.

Tidligere VEGAs Udvalgte tæller blandt andre SekuoiaKarl WilliamRangleklods og Kwamie Liv, og du kan forvente lige så sprøde navne til VEGAs New Crush.

VEGAs booker Lene Vive Kristoffersen uddyber om konceptet:

VEGA har en høj stjerne i de internationale musikkredse, hvilket vi er utroligt stolte af. Over halvdelen af vores program er præget af udenlandske kunstnere. Ligeså interessant det er for os som spillested at præsentere de nye acts fra udlandet, lige så betydningsfuldt er det for mange internationale kunstnere at ramme VEGA på deres første tour.

For at skabe mere opmærksomhed omkring de nye stjerner-på-vej har vi i samarbejde med Beatbox Entertainment skabt koncertrækken VEGAs New Crush, hvor vi præsenterer en lille række, helt særligt udvalgte, nye og skarpe internationale kunstnere. Det giver dig som musikentusiast mulighed for at opleve dine nye yndlingskunstnere allerede første gang, de er på tour.”

Læs mere om de seks navne her. De udfordrer alle seks hver især rammerne for alternativ pop enten via instrumentering, tekster eller skamløse genremix.

Groves – grandiøs men minimal pop inspireret af nattelivet
Groves er et fem mand stort band, der har vakt opmærksomhed på de engelske musikblogs med singlen ”Send High”. Sangen hiver lytteren ind i et flydende og sprælsk alternativt popunivers, hvor nattelivet foretrækkes. Der er højt til loftet og masser af lyst til at eksperimentere. Sammen med nogle venner driver bandet klubaftenen Late Night Groves, hvor de spiller live og følger op med dj-sæts til langt ud på natten.

Tenterhook – singer/songwriter med fejlfri falsetto og fine melodier
Bag singer/songerwriter-aliaset Tenterhook finder man den unge musiker Archie Faulks, der det seneste år har udgivet en håndfuld singler fyldt med fine melodier. Sangerens smørbløde falset understreger inderligheden i de simple hverdags-historier som i sangen ”What I Like”. Sommeren over har Tenterhook spillet på flere store engelske festivaller samt sørget for support til To Kill A King og Asgeir Trausti.

C Duncan – Underfundig og kompleks dreampop
Den 25-årige skotte Christopher Duncan udsendte i juli sit debutalbum, Architecht, hvor klassiske musiktraditioner møder drømmende indiepop. Den konservatorieuddannede sanger blander ubesværet komplekse kor-harmonier, raslende perkussion og flere lag af instrumentering til et underfundigt og fængende mix som på albummets titelsang. Anmeldere har sammenlignet hans soniske univers med Grizzely Bear, Fleet Foxes og Wild Beasts.

Beaty Heart – Legesyg pop med psykedeliske referencer
Trioen Beaty Heart blander kulturel inspiration fra det meste af verden med legesyge-popmelodier, psykedeliske referencer og masser af perkussion. Resultatet er medrivende og helt særegent. Ingen andre lyder som Beaty Heart for tiden. Debutpladen Mixed Blessings udkom sidste år og sikrede bandet en tjans som support band for Jungle blandt andet i Store VEGA. For tiden er trioen i studiet, hvor de arbejder på opfølgerne til sange som ”Seafood”.

The Prettiots – Ukulele-drevne indiepop-sange med masser af humor
Den amerikanske trio The Prettiots (navnet er en sammentrækning af ”pretty” og ”idiots”) spiller musik, der er fyldt med underfundige, sjove og ærlige betragtninger fra livet som nogle-og-tyveårig. På dette års South By Southwest lykkedes det bandet at imponere anmeldere, men også branchefolk med deres charmerende sange som ”Boys (I Dated In Highschool)”. The Prettiots er derfor nu signet til at udgive en vinyl på engelske Rough Trade Records (Arcade Fire, The Smiths).

JONES – Ærlige og afslappede R&B-sange med et pop-twist.
Man kan tydeligt høre at sangerinden JONES blev opdraget med masser af Stevie Wonder og Luther Vandross. Hendes debut-ep Indulge er en smørblød introduktion til i hendes afslappede univers, hvor R&B, electro og pop møder hinanden i et hedt mix med inspiration fra Little Dragon og Lykke Li. Teksterne i sange som ”Deep” og titelnummeret er baseret på sangerindens private dagbogs-noter, men er bestemt ikke kun lyserøde og romantiske betragtninger. JONES ser kærligheden gennem øjnene af en hårdfør outsider.

Der tages forbehold for ændringer i programmet.

Relaterede nyheder