Vedkommende popsange fra Milky Chance

Vedkommende popsange fra Milky Chance

Milky Chance skaber smukke vedkommende popsange med enkle virkemidler 

De to bardomsvenner Clemens Rehbein og Philip Dausch havde ikke i deres vildeste fantasi forestillet sig, at de skulle blive højdespringere på diverse europæiske hitlister, da de tilbage i april 2013 udgav nummeret ”Stolen Dance”. Nummeret satte på rekordtid skub i deres karriere, og de har siden turneret Europa tyndt, spillet på festivalen Coachella og optrådt i det amerikanske talkshow med Jimmy Kimmel som det første tyske act nogensinde.

Melankoli og dansable rytmer i symbiotisk sammensmeltning
Duoen fra Kassel har spillet sammen, siden de mødte hinanden til et musikkursus i folkeskolen. De har arbejdet sig frem til en lyd, som duoen selv beskriver som viben fra singer/songwriter-traditionen tilsat kølige elektroniske beats. Der er en melankolsk grundstemning i sangene, der får modspil fra akustiske guitarer, poppede melodier og dansable elektroniske rytmer. Forsanger og sangskriver Rehbein siger: 

”Somehow, it's always a little bit melancholy, but there's a positive spin. You can dance to most of it too! Melancholy is something that I carry within me. I write the best songs when this mood catches me.” 

Hjemmebygget studie i barndomshjemmet
For at danne de bedste rammer for arbejdet med sangene, byggede drengene et lille studie i huset, hvor Rehbein er opvokset. I løbet af blot to uger, havde Milky Chance færdiggjort deres debutalbum Sadnecessary. Albummet er skabt med simple virkemidler, en mikrofon, computer og akustisk guitar.