Velklingende tidsrejse tilbage til 70eerne

Velklingende tidsrejse tilbage til 70eerne

Tag på en velklingende tidsrejse tilbage til 70'erne 

Det amerikanske rockband Fruit Bats blev dannet tilbage 1997 i Chicago af musikeren Eric D. Johnson. Den amerikanske sangskriver har mange jern i ilden. 

Udover at svinge taktstokken i Fruit Bats har han bl.a. været medlem af bands som The Shins og Califone. Desuden arbejder Johnson jævnligt med det amerikanske folkband Vetiver. 

Johnson har en særlig evne til at sammensætte liflige popmelodier, der leger med det klassiske folkede udtryk. Sangene svæver i et blødt lo-fi, atmosfærisk univers og folkrock-perlerne klinger smukt sammen med Johnsons skrøbelige, nærværende vokal i forgrunden. 
Johnsons kompositioner trækker tydelige tråde til 70´ernes koryfæer som The Byrds, The Kinks og The Grateful Dead. 

Projektet Fruit Bats begyndte for alvor at udvikle sig, da de tidligere medlemmer fra Johnsons forrige band Rowboat kom ombord i 2001. De udgav debutalbummet Echolocation samme år og tog på lange turneer med populære bands som Modest Mouse og The Shins. 

Året efter blev bandet signet på det store amerikanske label Sub Pop og har efterfølgende udgivet i alt seks studiealbums, det seneste Absolute Loser fra 2016. Bandet fik deres single ”When U Love Somebody” fra albummet Mouthfuls med i den populære drama-komedie Youth In Revolt fra 2010. Johnson har ved siden af Fruit Bats skrevet musik til en række film bl.a. Max Winklers komedie Ceremony og Our Idiot Brother