Den britiske popkomet Griff giver dansk koncert

Den britiske popkomet Griff giver dansk koncert

23. oktober 2023

Tusindvis af danskere oplevede engelske Griff, da hun i sommer spillede support til Coldplays to udsolgte koncerter i Parken. Nu vender hun tilbage i eget navn, når hun den 12. marts 2024 indtager Lille VEGA i København.

Siden Griff i 2019 udgav sin debut-EP Mirror Talk, har den internationale bevågenhed været stor.

Sarah Griffiths, som er kvinden bag kunstnernavnet Griff, er født og opvokset i England, men har rødder i både Kina og Jamaica. Hun er indbegrebet af en alsidig moderne popstjerne, der lærte sig selv at producere på sin brors computer, da hun var meget ung, og er er ud af en generation af fremadstormende kvindelige artister, som har udviklet deres talent derhjemme på soveværelset.

Hun slog for alvor igennem med klaverballaden  ”Good Stuff” i 2020, men har siden da braget igennem med flere up-tempo popsingler – herunder radiohittet ”Black Hole” og sidste års ”Head On Fire”, som hun lavede i samarbejde med den norske popstjerne Sigrid og senere genudgav i en ny version med amerikanske King Princess og danske MØ som gæster.

Senest har Griff taget hul på næste kapitel med singlen ”Vertigo”, som landede i september og var første smagsprøve på EP vert1go, vol 1, som netop er udkommet.

Udover mere end 600 millioner streams, kan Griff blandt andet prale af titlen som vinder af BRITS ’Rising Star’, indehaver af to NME Awards og tidligere support for navne som Ed Sheeran, Dua Lipa, Florence + the Machine og selvfølgelig Coldplay, som i sommer bragte hende til Danmark for første gang.

Griff nåede kun lige at tage hul på sin live-karriere, da lockdown indtraf, og hun måtte i 2021 også aflyse en planlagt koncert på Hotel Cecil i København. Nu tager hun revanche, når hun den 12. marts 2024 indhyller Lille VEGA i sin popmagi.

Billetsalget til koncerten starter fredag den 27. oktober klokken 10.00 via Ticketmaster.