Sigur Rós giver to særlige koncerter i København

Sigur Rós giver to særlige koncerter i København

18. marts 2024

Det bliver en musikalsk oplevelse ud over det sædvanlige, når det islandske alternative rockband Sigur Rós har et symfoniorkester med på scenen til to koncerter i Falkonersalen den 4. og 5. december 2024.

Den islandske trio Sigur Rós har siden årtusindskiftet gjort sig bemærket som et af de mest unikke og interessante bands på den internationale alternative rockscene. Med gennembrudspladen Ágætis Byrjun præsenterede de den atmosfæriske, himmelstræbende post-rocklyd, som sammen med forsanger Jónsi kuldegysningsfremkaldende falset er blevet deres kendetegn.

Siden har de udgivet en stribe album – senest sidste års ÁTTA, som var deres første nye studiealbum i 10 år og deres første, siden multiinstrumentalisten Kjartan Sveinsson igen sluttede sig til gruppen i 2022 efter mange års pause.

Pladen, som GAFFA kaldte ”en markering af et band i evig fornyelse”, blev blandt andet indspillet i de legendariske Abbey Road studios sammen med The London Contemporary Orchestra. Det er netop også det orkestrale element, som kommer til at være i fokus, når trioen til december lægger vejen forbi Falkonersalen i København ledsaget af et symfoniorkester.

Sidste gang, Sigur Rós gav koncert i Danmark, var i efteråret 2022, hvor de spillede i K.B. Hallen. Her kvitterede GAFFA med fem ud af seks mulige stjerner og ordene: ”jeg siger også tak for en stor koncertoplevelse, hvor Sigur Rós viste, at de stadig er i topform.”

Koncerterne med Sigur Rós kommer til at finde sted den 4. og 5. december 2024 i Falkonersalen og vil udelukkende være med nummererede siddepladser.  

Billetsalget starter fredag den 22. marts kl. 12.00 via ticketmaster.dk