SUEDE VÆKKER DERES IKONISKE ALBUM COMING UP TIL LIVE I FALKONER SALEN

SUEDE VÆKKER DERES IKONISKE ALBUM COMING UP TIL LIVE I FALKONER SALEN

3. februar 2020

Med hele fem singler i den engelske Top 10 og 1.5 millioner solgte eksemplarer blev ‘Coming Up’ fra 1996 et skelsættende album for Suede, der har nydt enorm succes lige siden. Oplev hits som ”Trash”, ”Saturday Night” og ”Beautiful Ones” live, når den britiske kvintet gæster Falkoner Salen den 26. april 2021.

”Suede er andet end et nostalgi-navn,” slog GAFFAs anmelder sidste år fast, da han kvitterede den britiske kvintet med fem ud af seks stjerner for deres præstation på Smukfest. Men det er nu helt okay alligevel at mindes 90’erne, når Suede til oktober kommer til Danmark for at spille deres tredje album, Coming Up, i dets fulde længde. Den ikoniske plade fra 1996 dannede soundtrack til livet hos massevis af mennesker, både i Suedes engelske hjemstavn og langt ud over Storbritanniens grænser.

I England storhittede Suede allerede med deres første album, Suede, som også gav dem titlen som indehavere af det hurtigst sælgende debutalbum i næsten 10 år. Men efter gruppens mere dystre og mindre kommercielle to’er, Dog Man Star, blev det deres tredje plade, Coming Up, der for alvor cementerede deres succes i udlandet. I en bestræbelse efter konstant fornyelse, og oven på bruddet med guitaristen Bernard Butler, udgav de med Coming Up en perlerække af glam-rock- inspirerede numre og pophits i en mere simpel, men også opløftende tone end forgængeren. Udover fem singler i den engelske Top 10 og bred kommerciel succes skaffede albummet dem også en nominering til den prestigefulde albumpris Mercury Prize i 1997, hvor Suede var nomineret side om side med kunstnere som Radiohead, Primal Scream, Prodigy og The Chemical Brothers.

Det er langt fra kun på plade, at Suede har imponeret. Live har gruppen i årevis lagt anmelderne ned på stribe, og en højenergisk Brett Anderson, der kaster sig på knæ og løber fra den ene ende af scenen til den anden med ledningen fra sin mikrofon svingende rundt om sig, er langt fra et sjældent syn. Det ved de danske fans efterhånden, og derfor tog det heller ikke mere end to uger for gruppen at sælge hele to aftener i DR Koncertsalen ud, da de i oktober 2018 var på dansk visit.

Suede har senest udgivet deres roste ottende album The Blue Hour i 2018, men det er altså de 10 populære skæringer fra Coming Up, der er i højsædet, når Suede den 26. april 2021 gæster Falkoner Salen i København.

Billetsalget starter fredag den 7. februar kl. 10.00 via ticketmaster.dk.