Franz Ferdinand annoncerer dansk koncert

Franz Ferdinand annoncerer dansk koncert

5. november 2021

I kølvandet på nyheden om bandets kommende best-of album Hits to the Heads annoncerer Franz Ferdinand en turné, som blandt andet bringer dem til Store VEGA den 9. april 2022.

Da Franz Ferdinand første gang spillede nummeret ”Take Me Out” i et øvelokale, sagde frontmand Alex Kapranos jokende til sine band-mates: ”Jeg kan nærmest forstille mig det her blive spillet i radioen.” 

Det skotske alternative rockband gik ind i musikken med en indstilling, de fleste artister nok kan genkende: Med følelsen af at lave noget, der kan forandre verden, men en frygt for at ingen vil give en fuck.

”Take Me Out” blev langt større end bare et radiohit, og al frygt om at gå i glemmebogen blev gjort til skamme, da deres selvbetitlede debutalbum fra 2004 blev hyldet med den prestigefulde Mercury Prize og flere BRIT Awards- og GRAMMY-nomineringer. 

Franz Ferdinand havde banet vejen for en ny lyd inden for britisk indierock, hvor en sveddryppende blanding af dansegulvseufori, elektrificerende guitarer og et lettilgængeligt tekstunivers gik op i en højere enhed.

Franz Ferdinands koncerter er ofte lige så mindeværdige som deres hits, og da gruppen sidste gang gæstede Store VEGA i 2018, kaldte musikmagasinet GAFFA det ”en kollektiv sejr mellem et tæt band og publikum” og kvitterede med 5 ud af 6 stjerner.

Billetsalget starter fredag den 12. november klokken 10.00 via ticketmaster.dk og dtdconcerts.dk

No Comments

Leave a Reply