Ikoniske Pixies vender tilbage til Danmark

Ikoniske Pixies vender tilbage til Danmark

27. september 2022

Det amerikanske alternative rockband spiller i DR Koncerthuset den 25. februar 2023.

Den 30. september 2022 udgiver Pixies deres ottende album, Doggerel, med 12 nye sange, der byder på alt fra folk og ballroom pop til den mørke alternative rock, vi kender dem for. Til februar lægger de vejen forbi den smukke koncertsal i DR’s Koncerthus i København.

Pixies er kendt som en af de mest indflydelsesrige grupper fra de sene 80’eres bølge af alternativ rock, og bands som Pearl Jam, Nirvana, The Strokes, Weezer og Radiohead har alle peget på den amerikanske kvartet som en af deres store inspirationskilder.

Deres karakteristiske loud-quiet-loud-signaturlyd gjorde albums som Surfer Rosa og Doolittle til udødelige bestsellere med numre som ”Where Is My Mind”, ”Here Comes Your Man”, ”Hey” og ”Debaser”.

Med Black Francis i front har gruppen spillet utallige udsolgte koncerter verden over. Deres koncerter kan nemt ende med 30+ sange – en imponerende bedrift taget i betragtning at de ikke har en forudbestemt sætliste med, når de kommer. Resultatet er, at ingen Pixies-koncerter er ens.

Første single, ”Human Crime”, fra det nye album landede i foråret 2022, og umiddelbart efter kunne bandet melde udsolgt på en række koncerter i Nordamerika, ligesom de for nyligt har spillet headliner shows på BBC Radio 6 Music Festival og for 70.000 mennesker til festivalen Vive Latino i Mexico City. Herhjemme har Pixies tidligere spillet i blandt andet Falkoner Salen, K.B. Hallen og på NorthSide, og nu er de altså atter klar til at kæle for deres mange danske fans, når de den 25. februar spiller i DR Koncerthuset.

Billetsalget starter fredag den 30. september kl. 9.00 via drkoncerthuset.dk.

No Comments

Leave a Reply