<strong>Kings of Convenience annoncerer en unik koncertrække i København</strong>

Kings of Convenience annoncerer en unik koncertrække i København

15. november 2022

I weekenden fra den 14. til den 16. april 2023 vil den norske folkpop-duo spille hele tre koncerter i Store VEGA.

Fredag og lørdag aften den 14. og 15. april 2023 inviterer Bergen-duoen bestående af Erlend Øye og Eirik Glambek Bøe til koncerter, hvor de spiller A-sides fra hele bagkataloget. Søndag den 16. april 2023 står den på eftermiddagshygge med et udvalg af gruppens B-sides.

Der skulle gå hele 12 år, fra Kings of Convenience udgav albummet Declaration of Dependence i 2009, til de igen gav lyd fra sig i 2021 med deres seneste udgivelse Peace Or Love.

Pladen klingede dog ikke af 12 års pause, men føltes derimod som en naturlig fortsættelse af deres distinkte lyd, som har fået flere til at kalde dem Norges svar på Simon & Garfunkel.

Flere medier – inklusivt GAFFA herhjemme – hyldede duoens comeback-album. Faktisk kvitterede GAFFA med hele fem ud af seks stjerner, og skrev om makkerparret, at ”det er, som om de blev født til at lave blød folkpop sammen.”

Kings of Conveniences lyd er måske bedst beskrevet med titlen på duoens 2001-debutalbum Quiet Is the New Loud. For det er faktisk præcis, hvad de manifesterer med deres simple og helt nedbarberede blanding af mildt guitarspil, bløde vokalharmonier, afdæmpet percussion og legesyge strygere. Det kommer fra Norden, men klinger af varmere himmelstrøg, når noter af sydlandsk Bossa Nova af og til blander sig i nordmændenes melankolske lydbillede.

Nu melder duoen klar til at indtage Store VEGA tre dage i streg, og billetsalget starter fredag den 18. november kl. 11.00 via ticketmaster.dk.

Modtagere af DTD Concerts’ nyhedsbrev har dog allerede fra torsdag den 17. november kl. 11.00 mulighed for at købe billetter i pre-sale. Tilmeld dig nyhedsbrevet HER.

Kings of Convenience – Store VEGA 2023

Fredag den 14. april 2023: A-sides
Lørdag den 15. april 2023: A-sides
Søndag den 16. april 2023: B-sides (eftermiddagskoncert)

No Comments

Leave a Reply